Informatieplicht

Moet u op 1-7-2019 voldoen aan de Informatieplicht energiebesparing?

2019-05-17 Synorga Informatieplicht 

Verbruikt uw bedrijf of instelling per jaar meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas? Zo ja, dan bent u vanuit het Activiteitenbesluit en de EED verplicht om de overheid te informeren over uw erkende energiebesparende maatregelen.
Met deze Informatieplicht wil de overheid de CO2-reductie in Nederland een impuls geven. Om aan het Energieakkoord te voldoen, moet de energiebesparing versnellen. U dient vóór 1 juli 2019 aan de Informatieplicht te voldoen. Bent u EED-audit plichtig? Dan verloopt de Informatieplicht op 5 december 2019.

Wat doe ik met mijn informatie?
Alle informatie over erkende maatregelen moet online via een stappenplan worden ingevuld bij het eLoket Informatieplicht.

Wat als ik mijn informatie niet / te laat verstrek?
Verzaakt u om uw voor 1 juli (of 6 december 2019 voor EED-gecertificeerde bedrijven) a.s. dossier in te vullen? Dan bent u in overtreding en kunnen sancties volgen. Na de deadline sluit het online loket en kunt u geen aangifte doen.

Hoeveel tijd kost het mij?
Het doorlopen van het stappenplan kost u een halve dag. Maar het verzamelen van de benodigde informatie zal de meeste tijd in beslag nemen. Natuurlijk is het mogelijk om dit traject uit te laten voeren door een externe energiespecialist, zoals Synorga.

Erkende energie bespaarmaatregelen
Synorga-adviseurs hebben kennis van alle actuele energiebesparende maatregelen. Wij ontzorgen en ondersteunen zakelijke verbruikers bij het uitvoeren van optimaal energiemanagement. En dat kan beginnen bij de Informatieplicht.

Techniek Nederland ElektroNed EcoNed AvEPA Stap 5 Pinc Agro Centraal Beheer Achmea Avéro Achmea