Nieuws

24-06-19

Star-shl herbouwt laboratoriumstraat in Rotterdam


Star-shl is een recentelijk gefuseerde stichting in medische diagnostiek met hoofdkantoren in Rotterdam en Etten-Leur.

ID 169 Star shl LOGO

Star-Shl is een omvangrijke organisatie met een uitgebreid pallet aan diagnostische diensten en is gespecialiseerd in laboratoriumonderzoek van bloed, urine en ontlasting. Daarnaast voert Star-shl ook beeldvormend- en functieonderzoek uit zoals röntgen, echo’s en oogfoto’s en doet zij onderzoek naar hart- en longfuncties. De trombosedienst begeleidt jaarlijks zo’n 31.000 patiënten bij het gebruik van antistollingsmiddelen. Star-shl heeft meer dan 400 locaties in Zuidwest-Nederland.

De laboratorium diagnostiek wordt in de fusie geconcentreerd in Rotterdam. Hiervoor was het noodzakelijk om de bestaande locatie, bij lopend bedrijf, volledig te herontwerpen en te verbouwen om de ruimte geschikt te maken voor een nieuwe laboratoriumstraat. Dit omvatte het renoveren van een loods tot nieuw magazijn, het kaal slaan en opnieuw inrichten van de volledige begane grond van circa 2500 m2 tot multifunctionele laboratorium ruimte met centrale installaties voor perslucht, gassen en demi-water. Hiermee is de kritische bouwfase afgerond en wordt er nu volop gewerkt aan de verdere inrichting van het modernste ‘state-of-the-art’ laboratorium van Nederland.

ID 169-2 Star shl

Dit project is uitgevoerd in een bouwteam, bestaande uit Tempel Bouw uit Schiedam, Klimaatservice Holland uit Hardinxveld-Giessendam en Synorga. Wij verzorgden de elektrotechnische- en beveiligingsinstallatie.

FOTO: De Blaay-Van den Bogaard Raadgevende Ingenieurs

Techniek Nederland AvEPA Pinc Agro Centraal Beheer Achmea Avéro Achmea