Nieuws

17-05-19

Let op! Sluiting Informatieplicht energiebesparing nadert


Tot 1 juli 2019 is het mogelijk om bij het digitale RVO eLoket informatie te uploaden over uw inspanningen omtrent energiebesparing.

2019-05-17 Synorga Informatieplicht

Verzaakt u om uw dossier in te vullen? Dan bent u in overtreding en kunnen sancties volgen. Na 1 juli sluit het online loket en kunt u geen aangifte doen. Daarna is het alleen mogelijk om wijzigingen en aanvullingen te doen op bestaande aangiften.

Voor wie geldt de Informatieplicht?
Verbruikt uw bedrijf of instelling per jaar meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas? Dan bent u vanuit het Activiteitenbesluit verplicht om de overheid te informeren over uw energiebesparende maatregelen. Bent u EED-audit plichtig? Dan verloopt de Informatieplicht op 5 december 2019.

Wat doe ik met mijn informatie?
Alle informatie over erkende maatregelen moet via een stappenplan online worden ingevuld bij het eLoket Informatieplicht. Om toegang te krijgen, heeft u wél een eHerkenningsmiddel nodig. Het is mogelijk om dit traject uit te laten voeren door een externe energiespecialist.

Wat is het doel van de Informatieplicht?
Met de informatieplicht wil de overheid de CO2-reductie in Nederland een impuls geven. Om aan het Energieakkoord te voldoen, moet de energiebesparing versnellen. 

Informatieplicht uitbesteden
Behoort u tot de groep ondernemers die moeten voldoen aan de Informatieplicht? Wacht dan niet langer en regel het nu. Wilt u dit traject liever uitbesteden? Bel ons gerust!

Techniek Nederland Interpolis Facilicom Groep