Nieuws

20-07-15

Budget Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) stijgt in 2016


Het ministerie van Economische Zaken heeft kenbaar gemaakt dat het SDE+ budget volgend jaar flink wordt verhoogd. De aanvragen voor SDE+ gaan in 2015 harder dan verwacht. Mochten alle aanvragen doorgevoerd worden, dan is het SDE+ budget voor 2015 al bijna op.

Zowel dit jaar als vorig jaar raakte het budget van 3,5 miljard euro maanden te vroeg uitgeput. Op dit moment is de overtekening zelfs al zo’n 1,4 miljard euro. Terwijl de SDE+ subsidie in principe is aan te vragen tot eind dit jaar. Om dit volgend jaar te voorkomen, is het in ieder geval zeker dat het SDE+ budget in 2016 een stuk hoger zal zijn dan de afgelopen jaren.

Het is nog niet bekend hoe hoog dit bedrag precies gaat worden. Feit is wel dat Nederland op dit moment ruim achter ligt op het bereiken van haar duurzaamheidsdoelstellingen. Door het SDE+ budget significant te verhogen, kan Minister Kamp mogelijk een inhaalslag maken om de energiedoelstellingen in 2020 te bereiken.

Met de subsidieregeling SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van de SDE+. Voor organisaties die duurzame energie willen produceren is de budgetverhoging in 2016 daarom goed nieuws.

 

Techniek Nederland Interpolis Facilicom Groep