Nieuws

27-02-19

EED Seaway Heavy Lifting


Recent heeft Synorga electrical management een EED Audit uitgevoerd bij Seaway Heavy Lifting. Deze onderneming is wereldwijd actief in transporten en hijswerkzaamheden voor de olie- en gasindustrie op zee en in toenemende mate voor Offshore windmolenparken.

EED Seaway Heavy lifting

De audit betrof het hoofdkantoor in Zoeterwoude, waar voornamelijk administratieve- en projectwerkzaamheden plaatsvinden. Bij een EED worden alle energiestromen binnen een bedrijf in kaart gebracht en vergeleken met de ingekochte- of zelf opgewekte energie. Uiteindelijke doel is het uitbrengen van besparing adviezen, waarbij het betrokken bedrijf de investeringen, die binnen vijf jaar terug te verdienen zijn, verplicht uit moet voeren.

Onderdeel van de opdracht betrof ook een audit van het wagenpark. Een onderdeel, waarmee echt energie wordt bespaard, aangezien elf van de twintig auto’s hybride- of volledig elektrisch zijn. Uit de cijfers bleek dat deze meetregel tot een flinke kostenbesparing per gereden kilometer heeft geleid en tevens in een vermindering van de CO2 uitstoot!

Techniek Nederland ElektroNed EcoNed AvEPA Stap 5 Pinc Agro Centraal Beheer Achmea Avéro Achmea