Nieuws

25-02-19

Antes BREEAM-gecertificeerd


Op 19 februari jl. hebben wij een BREEAM-certificaat uitgereikt aan Antes, onderdeel van Parnassia Groep. Erik Daalhuizen, directeur vastgoed van Antes nam het certificaat in ontvangst. Het BREEAM-traject is afgelegd voor de Intensief Beschermd Woon locatie aan de Reeweg Zuid in Dordrecht.

 BREEAM-1 DSC_3175

Een BREEAM-certificering maakt de werkelijke duurzame prestatie van een gebouw inzichtelijk. Daarbij wordt het gebouw op negen verschillende duurzaamheidscategorieën beoordeeld. Het is een integraal duurzaamheidskeurmerk en alleen prestaties die bovenwettelijk zijn, worden gewaardeerd.

Antes behandelt en begeleidt mensen met psychische klachten. De zorginstelling opereert in de regio Groot Rijnmond en is onderdeel van Parnassia Groep. “We hebben ons energiebeheer altijd zo duurzaam en energiezuinig mogelijk ingericht. De BREEAM-certificering zien we als de kroon op ons werk en motivatie om op deze weg verder invulling te geven aan ons duurzaamheidsbeleid.” aldus Erik Daalhuizen. Antes heeft haar energiebeheer organisatie breed geïmplementeerd en volgt energieverbruik en -kosten per locatie nauwgezet. Daarbij worden de verbruiksgegevens gedetailleerd in kaart gebracht en afgezet tegen het gemiddeld energieverbruik binnen Antes en externe benchmarkgegevens. De resultaten worden teruggekoppeld aan de locatieverantwoordelijke en vormen de basis voor investeringsmaatregelen om het energieverbruik nog verder terug te dringen. Nieuwe locaties worden zo veel mogelijk milieubewust en energiezuinig ingericht.

Door de BREEAM-certificering is dit Antes-pand beoordeeld als ‘beter dan de gestelde norm’ en draagt het bij aan het welbevinden van de gebouwgebruikers. Een gegeven dat aansluit bij de zorg die Antes-collega’s bieden.

Nieuwsgierig hoe u uw BREEAM-certificatie kunt realiseren? Neem dan eens contact op met onze BREEAM in-Use experts.

BREEAM-2 DSC_3189

Techniek Nederland Interpolis Facilicom Groep