Nieuws

13-11-18

Inspectie Hospital Nobo Otrabanda Curaçao


Wanneer je een goede indruk bij een klant of oud-collega achterlaat, beveelt deze je aan bij een derde partij. Dat gold ook voor deze bijzondere klus, waar wij komende maand starten; een NEN1010 inspectie van het nieuw gebouwde Hospital Nobo Otrobanda op Curaçao. Synorga is op basis van een aanbestedingstraject beoordeeld als ‘meest geschikte partij’ om deze klus te klaren. Voor ons een eer om dit vastgoed te mogen inspecteren, voor onze collega’s een opdracht op een wel heel bijzondere locatie!

In ons bijna 50-jarig bestaan hebben wij wel eens inspecties in onze buurlanden gedaan, maar zo ver weg is nog niet eerder voorgekomen. Het verouderde ziekenhuis in het Curaçaose Willemstad stond een optimale gezondheidszorg in de weg . De voorzieningen waren verouderd en het aantal patiënten dat verzorgd kon worden voldeed niet meer aan de huidige norm. Het nieuwe ziekenhuis staat symbool voor de vooruitgang en is gelegen in de wijk Otrabanda.

hospital-nobo-otrobanda_800

Operationeel gezien is een NEN1010, inclusief medische inspectie, voor ons een routineklus. De NEN1010 keurt elektrotechnische laagspanningsinstallaties die nieuw zijn aangelegd of ingrijpend zijn verbouwd. De aanvullende medische inspectie omvat veiligheidsbepalingen die behandelde patiënten bescherming bieden tegen de schadelijke invloed van elektrische stroom op bijvoorbeeld een IC, operatie- of onderzoekskamer.

Vanzelfsprekend beschikken we over het juiste materieel en de actuele kennis. Maar een locatie als deze maakt dat de voorbereidingen voor deze opdracht net even iets strikter worden genomen. Onze inspecterende collega’s moeten alle benodigde veiligheidsmiddelen, apparatuur en gereedschappen bij zich hebben.

Het Nobo Otrabanda is een project van Ballast Nedam en is ontworpen door EGM architecten (bron beeldmateriaal).

Techniek Nederland ElektroNed EcoNed AvEPA Stap 5 Pinc Agro Centraal Beheer Achmea Avéro Achmea