Nieuws

27-11-14

Het verkleinen van je footprint doe je niet zomaar!


Synorga  heeft zichzelf als doel gesteld om eind 2015 (t.o.v. 2014), 24 ton CO2-reductie te realiseren. De lat ligt hoog, maar we willen die besparing gaan realiseren.

Synorga redt 1029 bomen per jaar!

Synorga heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om haar footprint te verkleinen en met resultaat. Onze grootste post van CO2 uitstoot is ons wagenpark, met een uitstoot van 80%. Een jaar na het behalen van het CO2-prestatieladder certificaat zien wij al langzaam de resultaten zichtbaar worden.

Wij hadden in november 2013 een doelstelling gesteld, waarbij wij eind 2015 een CO2-reductie wilden realiseren van 7,5% t.o.v. 2012.

Footprint en brandstof 

De belangrijkste graadmeter van CO2-reductie is onze footprint. In 2012 heeft Synorga haar eerste footprint gemaakt, waarbij alle verbruikte brandstoffen, elektriciteit en gas waren verwerkt. Inmiddels hebben wij ook onze footprint over 2013 samengesteld. Uit deze footprint is naar voren gekomen dat wij 1% CO2-reductie hebben gerealiseerd t.o.v. 2012. Dit lijkt weinig, maar de acties voor de reductie zijn eind 2013 stapsgewijs geïmplementeerd. Dit belooft dan ook een mooie sprong in 2014.

Deze reductie is voornamelijk te danken aan het zuinigere autorijden van onze bestuurder. Ook hebben de regelmatige controles van de bandenspanning, het denken aan carpoolen en de aangeschafte energiezuinige auto’s hiervoor gezorgd. 

Hoe gaat de overheid (vooralsnog) om met gecertificeerde bedrijven?

Hoewel de overheid verplicht is om aanbesteding en inkoop van diensten en producten mede ook gunstiger te beoordelen voor bedrijven die CO2 prestatieladder gecertificeerd zijn, blijkt in de praktijk dat dit nog niet zo strikt wordt gevolgd.

Techniek Nederland Interpolis Facilicom Groep